Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

Ochrona danych osobowych to niezwykle istotna sprawa i jako marka doskonale to rozumiemy, dlatego przedstawiamy ci kilka istotnych informacji o tym, jak dbamy o powierzone nam przez Ciebie dane osobowe.

Sklep internetowy marki prowadzony jest przez GAU great as You Łukasz Woźniak z siedzibą w Gdyni przy ul. Świętojańskiej 23/16b o numerze NIP: 8421629610 oraz REGON: 301057062. I to właśnie my będziemy Administratorem Twoich danych osobowych.

Jako marka przetwarzamy Twoje dane osobowe tylko i wyłącznie w celu realizacji zamówień, dlatego dane które przetwarzamy to Twoje Imię, Nazwisko, adres zamieszkania/dostawy, a także numer telefonu i adres mailowy. Jak widzisz potrzebujemy tylko tego, co jest niezbędne, aby zrealizować Twoje zamówienie.

Nie wszystko jednak możemy robić sami, dlatego współpracujemy z zaufanymi partnerami, aby wszystko co jest związane z naszym sklepem, a także obsługą Twojego zamówienia było na jak najwyższym poziomie. Oznacza to, że w ramach przetwarzania danych osobowych przekazujemy je partnerom, bez których byłoby nam bardzo trudno zrobić wszystko sprawnie i szybko.

Do naszych partnerów należą min:

- firmy świadczące usługę dostarczenia przesyłek tj. firmy kurierskie, Poczta Polska etc.

- operator szybkich płatności online

- operator systemu komunikacji mailingowej

- operator naszego sklepu internetowego

- biuro rachunkowe, które zajmuje się naszą księgowością

Pamiętaj, że dane osobowe mogą być udostępniane organom państwowym uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa.

Nie musisz się niczego obawiać, Twoje dane osobowe są bezpieczne i podlegają stosownej ochronie także na etapie powierzenia ich naszym partnerom.

Jako Administrator Twoich danych nigdy nie udostępniamy ich innym firmom w celach marketingowych.

Zbieramy także i przetwarzamy dane na temat Twojej aktywności w naszym sklepie w celach statystycznych i analitycznych i aby lepiej zrozumieć Ciebie i móc pokazywać ci lepiej dobrane treści reklam na w serwisach społecznościowych jak facebook czy instgaram.

Twoje dane przechowujemy i przetwarzamy tak długo, jak korzystasz z naszych usług, jeśli jednak postanowisz usunąć swoje konto, będziemy przechowywać je przez okres odpowiadający okresowi przedawnienia roszczeń.

Oczywiście masz pełne prawo dostępu do swoich danych, do ich zmiany, sprostowania, usunięcia lub przeniesienia. Możesz zrobić to w swoim koncie lub pisząc w tej sprawie do nas na: kontakt@greatasyou.pl

W naszej Polityce Prywatności czasami może się coś zmieniać, możemy np. dostosować ją zmieniającego się prawa etc., ale spokojnie - powiadomimy Cię o tym odpowiednio wcześniej.

  • Zapis do Newslettera

Będzie to dla nas bardzo miłe, jeśli zainteresujemy Cię na tyle, że postanowisz zapisać się na nasz newsletter. Ponieważ poważnie podchodzimy do ochrony Twoich danych osobowych chcemy powiedzieć Ci o kilku ważnych sprawach związanych z przetwarzaniem powierzonego nam adresu e-mail.

A jeśli pojawią się jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, możesz się z nami skontaktować.

  1. Zapisując się do naszego newslettera godzisz się na przetwarzanie powierzonych nam danych, dlatego po zapisaniu na podany e-mail otrzymasz wiadomość z prośbą o potwierdzenie adresu e-mailowego.
  2. Przy zapisie do newslettera podasz nam swój adres mailowy. W wiadomościach, które będziesz od nas otrzymywał możesz spodziewać się informacji marketingowych (jak np. 10% na pierwsze zakupy) a także komunikatów odnoście nowości, ciekawostek, promocji i wszystkiego z życia GAU.
  3. Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania oraz przeniesienia danych.
  4. Przysługuje Ci prawo cofnięcia zgody w każdym czasie. Wyrażenie zgody nie jest niezbędne by kupować w naszym sklepie a jej odmowa nie ponosi za sobą żadnych konsekwencji.
  5. Dane będziemy przechowywać tylko jeśli będziemy nadal wysyłać do Ciebie newsletter. Jeżeli nie będziesz już nim zainteresowany możesz w każdej chwili wycofać złożoną zgodę.
  6. Jeżeli Twoje dane osobowe zostały naruszone, masz prawo złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  7. Jako Administrator korzystamy z  zewnętrznego usługodawcy aby lepiej świadczyć własne usługi. Podane przez Ciebie dane osobowe zostaną przekazane FreshMail Sp. z o.o.  z siedzibą w Krakowie przy Al. 29 Listopada 155 c, posiadającą NIP: 6751496393 oraz REGON: 123040091. Spółka ta świadczy dla nas usługi związane z wysyłką wiadomości mailowych z newslettera – dzięki niej nasze maile mogą docierać do Ciebie i wyglądać zawsze pięknie. Ze Spółką łączy nas umowa powierzenia danych, która zapewnia, że Twoje dane są bezpieczne tak samo u nas jak i w Spółce. Jako administrator jesteśmy odpowiedzialni także za podmioty, które przetwarzają za nas Twoje dane osobowe.


  • Ciasteczka
  1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  5. W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, na przykład wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Sklepu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Sklepu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl


 



Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów